FORUNDERLIGT OG FARVERIGT: Esben Hanefelt Kristensen

ONS-FRE 12-17/LØR-SØN 11-16
4.-25. FEB 2024
BROGADE 22 / 4600 KØGE

koege kunstforening forunderligt og farverigt esben hanefelt kristensen 01 24 1

koege kunstforening forunderligt og farverigt esben hanefelt kristensen 01 24 2

Øverst på siden: ‘Elvermand i drageland’.

Øverst i denne spalte: ‘Chefkokken i koret’ og herover: ‘Da jeg spottede mine spættede naboer, de grøngrå, viste jeg at myren i sin Tue ...’

Alle malerier er af Esben Hanefelt Kristensen. Fotos med tilladelse fra Galleri Knud Grothe.

**FORUNDERLIGT OG FARVERIGT:** Esben Hanefelt Kristensen

Køge Kunstforening inviterer dig ind i et forunderligt og farverigt univers når kunstneren og forfatteren Esben Hanefelt Kristensen udstiller sine værker i Brogade i Køge.

Med sine værker ønsker Esben Hanefelt Kristensen at sende et positivt budskab om ikke mindre end alt, hvad der er mellem himmel og jord: Livets lys og skaberværkets mangfoldighed udfolder sig i et mylder af blomster, dyr og farver.

Esben Hanefelt Kristensen arbejder i sin helt egen stil inspireret af 1400-tallets meget berømte franske bønnebog ‘Les Très Riches Heures du Duc de Berry’. Hans arbejdsområder omfatter både altertavler og udsmykningsopgaver for Royal Copenhagen, ligesom han har illustreret talrige bøger som Saxos Danmarkskrønike, den danske oversættelse af Bibelen autoriseret af Dronning Margrethe og H. C. Andersens 'Nattergalen'.

ILLUSTRATIONER TIL BIBELSELSKABET
På denne udstilling vises både ældre og nyere værker fra originalillustrationerne til ‘Bibelen – udvalgte fortællinger’ og fra den nyeste ‘Kristusalfabetet’.

Esben Hanefelt Kristensen har senest malet sit hidtil største maleri af Noahs ark med liv i hver eneste kvadratcentimeter af maleriet.

 

 

Billedet er netop blevet brugt som illustration for Bibelselskabets nye børnebog om Noa, der er malet i samme stil som kunstnerens ‘Myldrebibelen’ (2015) – med liv og farver overalt.

Med sine mange detaljerede og smukke værker med masser af dyr og eventyrfigurer henvender denne udstilling sig til både store og små.

KOM FORBI BROGADE I KØGE
Udstillingen vises i Brogade 22 i Køge – samme stede som 'Kunst under Træet' i december måned og med fernisering søndag den 4. februar 2024 kl. 14.

Der er åbent onsdag, torsdag og fredag kl. 12-17 og lørdag og søndag kl. 11-16. Sidste åbningsdag er søndag den 25. februar 2024 og der er naturligvis gratis adgang.

På udstillingen vil der kunne købes børnemyldre-bibler og børnemyldre-malebøger netop med Esben Hanefelt Kristensens illustrationer.