FORMAT ARTSPACE – GALLERI HOLDER SOMMERFERIE I KØGE

ONS-FRE 12-17 / LØR-SØN 11-16
4. JULI-27. JULI 2024
VANDVÆRKET / SØNDRE ALLE 6 / 4600 KØGE

Der er gratis adgang til galleriet, som du finder i kunstforeningens nye udstillingssted 'Togvognen' ud til Søndre Alle.

koege kunstforening format artspace sommeren 2024 06 24 2

koege kunstforening format artspace sommeren 2024 06 24 1

koege kunstforening format artspace sommeren 2024 06 24 3

Toppen af siden: Nina K. Ekman: Untitled, 2024

Øverst: Carl Krull: Iris / I midten: Anne Langgaard: Isvaffel, bronze / Herover: Morten Schelde: Car.
Alle fotos: Format Artspace.

**FORMAT ARTSPACE** – GALLERI HOLDER SOMMERFERIE I KØGE

Galleriet Format Artspace fra Nansensgade i København holder sommerferie i Køge. 

Denne sommer har vi igen fået en aftale i stand om, at udstille et antal spændende danske kunstnere fra galleriet Format Artspace hos os i Køge Kunstforening.

Fælles for denne gruppe kunstnere er først og fremmest, at de udfordrer rammerne for kunst og laver benspænd eller nye kontekster, som får os som beskuere til at stoppe op.

FORMAT ARTSPACE
Format Artspace er et kunstrum i Nansensgade i København dedikeret til papirværker, editioner, multipler og skulpturer. Udgangspunktet er at skabe værker, der er af høj kunstnerisk kvalitet, men som kan erhverves af mange forskellige størrelser pengepunge.

Galleriet har et princip om, at det at være kunstsamler ikke kun er forbeholdt en lille lukket kreds af kendere med økonomien i orden. Format Artspaces værker er enten originale tegninger, gouacher, akvareller eller papirudskæringer, eller værker, der produceres i små og eksklusive oplag, men ligger alligevel i et prisleje, hvor alle kan være med. De senere år har galleriet fået flere keramiske værker, multipler i bronze og mindre skulpturer i varierende materialer.

Format Artspace arbejder primært med yngre danske kunstnere, der har gjort sig bemærket på den danske og internationale kunstscene. 

Format Artspace har et søstergalleri på Gasværksvej 9 – Formation Gallery. Her kan man se større solo- og gruppeudstillinger med enkelte af kunstnerne fra Format Artspace samt en håndfuld andre kunstnere. Begge gallerier ejes af Anne Riber.

 
DELTAGENDE KUNSTNERE:
Anne Langgaard
Birgitte Vad
Carl Krull
Fugleburet
Hanne Ravn Hermansen
Julie Peter
Kræsten Kusk
MeyerLavigne
Morten Schelde
Nanna Riis Andersen
Nina K. Ekman
Siri Vittrup
Tina Scherzberg

 

OM KUNSTNERNE:

Anne Langgaard
Anne Langgaard arbejder i forskellige medier, og hendes praksis kan ses som en nysgerrig undersøgelse af virkeligheden, hverdagen og de systemer som verden er bygget op af. Gennem udforskning af bl.a. dagligdagsmaterialer vendes de ordener som hverdagen er bygget op af på hovedet.
Læs mere om Anne Langgaard her >

Birgitte Vad
Birgitte Vad (1980) blev færdiguddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2009. Hun er grundlægger af udstillingsrummet Building B på Sukkerfabrikken Møn (2022). Derudover har hun udstillet på Format Artspace med "Jeg maler dig - Jeg elsker dig" (2020), på Holly Golightly (portrætmalerier af H. M. Dronning Margrethe II) (2020), og ved flere gruppeudstillinger både nationalt og internationalt.
Læs mere om Birgitte Vad her >

Carl Krull
Carl Krull (f. 1975) har studeret på Jan Matejko Akademiet for Skønne Kunster i Polen og San Carlos Akademiet for Skønne Kunster i Mexico. Hans arbejde er blandt andet blevet udstillet på ARoS, Charlottenborg Kunsthal og V1 Gallery i Danmark samt i Tokyo og Chicago. Carl Krull er kendt for sin seismografiske metode, hvor han med bølger af former bryder igennem det todimensionelle papir.
Læs mere om Carl Krull her >

Fugleburet
Fugleburet (f. 1977) har altid haft fugle i sit liv. Som barn passede han sine 13 fugle og 2 mus. Fugleburets første soloudstilling i 2007 fik navnet “13 fugle og 2 mus”. Fugleburet lever sit liv som en fri fugl og har altid været fascineret af lethed, uendelighed og selvbestemmelse.
Læs mere om Fugleburet her >

Hanne Ravn Hermansen
Hanne Ravn Hermansen (f. 1961) er uddannet fra Danmarks Designskole, Tegner & Grafiker linien i juni 1988, og har sidenhen suppleret med flere grafiske uddannelser i udlandet. Oversvømmede skove, væltede tårne, brakvand, sump og råd udgør inspirationen for Hanne Ravn Hermansens farverige træsnitsmotiver.
Læs mere om Hanne Ravn Hermansen her >

Julie Peter
Julie Peter (1985) bor og arbejder i København, Berlin og Hjørring. Hun er uddannet fra Weissensee Academy of Fine Arts in Berlin i 2022, og har desuden en BA fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Julie Peters værker undersøger det drama, der opstår når det intime private rums materialer møder de klassiske kunsthistoriske rums materialer og normer.
Læs mere om Julie Peter her >

Kræsten Kusk
Kræsten Kusk (1976) er opvokset på kanten af Nationalparken i Hinding i Thy. Han har siden han var en lille dreng stået i farens billedhuggerværksted og efter gymnasiet arbejdede Kræsten også som farens assistent, hvor han var med til at udføre større granitudsmykninger. Sideløbende lavede Kræsten sine egne ting i granit.
Læs mere om Kræsten Kusk her >

MeyerLavigne
Den danske design- og kunstduo MeyerLavigne består af Kristine Meyer og Sabine Lavigne, som begge er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi med speciale i keramik og glas. Duetten arbejder med en række materialer, herunder keramik, tekstiler, træ og tryk.
Læs mere om MeyerLavigne her >

Morten Schelde
Morten Schelde (f. 1972) er uddannet fra Kunstakademiet i København i 2001, og hans kunst er repræsenteret på bl.a. Statens Museum for Kunst, Arken og Louisiana. Schelde har udstillet bredt i ind og udland. Derudover har Morten Schelde været en del af de 10 danske samtidskunstnere, som har udsmykket Kongeparrets bolig på Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg.
Læs mere om Morten Schelde her >

Nanna Riis Andersen
Nanna Riis Andersen arbejder med maleri, tegning og skulptur, der fokuserer på kroppens organiske mønstre og de rum, der omgiver den. Riis Andersen beskæftiger sig med mellemstadier og overgange, og værkerne synes ofte at befinde sig et sted mellem helhed og opløsning, hvor mange lag og overlapninger skaber komplekse rum.
Læs mere om Nanna Riis Andersen her >

Nina K. Ekman
Nina K. Ekman er en norskfødt kunstner, der har boet i syv forskellige europæiske lande. Hun er i øjeblikket i en jurybedømt flerårigt Artist in-residence subsidieret atelierlejeprogram i Palo Alto, Californien. Ekman er delvist autodidakt med en forskelligartet uddannelsesbaggrund, herunder Kunst på Parsons School of Art and Design i Paris.
Læs mere om Nina K. Ekman her >

Rikke Bakman
Rikke Bakman (f. 1980) dimitterede fra Det fynske Kunstakademi og Serieskolan i Malmö i 2009. Hun debuterede med Tag mig med i 2007 og har medvirket i diverse antologier og udstillinger bl.a. på Beaver Projects og Overgaden-institut for samtidskunst.
Læs mere om Rikke Bakman her >

Siri Vittrup
Siri Vittrup blev færdiguddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Arkitektskole i København i 2014. Hendes billedsprog kan bedst beskrives som et drømmende, farverigt og energisk univers. Med en intuitiv og legende tilgang til motiverne udforsker hun forholdet mellem farver og mulighederne i de forskellige medier.
Læs mere om Siri Vittrup her >

Tina Scherzberg
Tina Scherzberg er en tværfaglig kunstner, der arbejder i krydsfeltet mellem broderi, maleri og grafik. Scherzberg er født i Tyskland og flyttede som barn til Danmark, hvor hun i 2004 dimitterede fra Det Fynske Kunstakademi.
Læs mere om Tina Scherzberg her >