KUNST MED MERE – I VESTJYLLAND

31. AUGUST OG 1.SEPTEMBER
KØGE STATION
ØSTRE BANEVEJ / 4600 KØGE

PRIS FRA: 2.000,- kr. for medlemmer / 2.400,- kr. for ikke-medlemmer.
Læs meget mere om priser og betalingsdetaljer i teksten.

TILMELD DIG TUREN HER >

Tilmelding og depositum gerne inden 18. juli 2024.

Køb medlemskab af Køge Kunstforening til kun 200,- kr. for hele 2024 her >
 

 

koege kunstforening kunst med mere i vestjylland 07 24 1

koege kunstforening kunst med mere i vestjylland 07 24 3

koege kunstforening kunst med mere i vestjylland 07 24 2

Toppen af siden: Husbåd til Ho / Pressefoto fra Varde Kommune / Via Ritzau.

Øverst: Gertrud Schaeffer: Tod über der Stadt 1933 / Foto: Hayo Heye / Pressefoto fra Esbjerg Kunstmuseum.

I midten: Interiør fra museet FLUGT / Foto. Rasmus Hjortshøj / Pressefoto fra FLUGT.

Herover: Svend Wiig Hansen: Mennesket ved havet / Foto: Susanne Pedersen, Køge Kunstforening.

**KUNST MED MERE** – I VESTJYLLAND

Nu er det fire år siden, vi tog til Sønderjylland midt under corona med alle de restriktioner, der var: mundbind, ikke dele bussæder, ingen adgang til Danmark fra Tyskland, hvis man boede i Københavnsområdet, i seng kl 22, aflyste omvisninger osv. osv.

Men vi kan jo ikke nøjes med Sønderjylland! Der er så meget kunst i Jylland, at vi må fordele det over flere omgange, og denne gang går turen lidt mere mod nord.

Køge Kunstforening inviterer derfor på luksustur til Midt- og Vestjylland lørdag 31. august og søndag 1. september 2024. Weekenden vil blive spækket med kunst, kultur, arkitektur, historie, natur og gode oplevelser – og egen bus hele vejen.

Lørdag morgen stiger vi ombord på vores bus på Køge Station, Østre Banevej og begynder rejsen mod vest. Et lille formiddagsstop med en kop kaffe på Fyn og så videre til Vejen.

Selve Vejen Kunstmuseum blev indviet i 1924 og har en ret spændende historie med kunstneren Niels Hansen Jacobsen som omdrejningspunkt. Museet har en meget stor studiesamling af keramik og en temmelig imponerende samling skulpturer, hvoraf den nyeste er af Bjørn Nørgaard. Der er to særudstillinger ”Søren Willadsens Møbler” og den forlængede ”Et Alkymistisk Træf”. Virkelig meget at se, så vores omviser må fokusere på hovedpunkter i museet.  

Så er det vist tid til forudbestilt frokost på en restaurant i nærheden.

Turen går videre mod vest til Esbjerg Kunstmuseum. Her findes en meget stor samling af dansk og international moderne kunst. To fine særudstillinger slutter lige præcis den weekend, vi besøger Esbjerg: ”OPBRUD. Hamborg-kunst fra 1920erne og 30erne” med tysk kunst fra mellemkrigstiden og ”Sammenhænge”, som viser de sidste 10 års indkøb af værker til museet plus hvordan man udvælger og får det finasieret mm. Heldigvis får vi en omviser.

Tid til at se vores værelser på Hotel Cabinn. I modsætning til andre Cabinn-hoteller er dette indpasset i en eksisterende bygning, dog med en ny tilbygning.

Den planlagte del af lørdagen slutter med en forudbestilt middag på en restaurant i gåafstand.

FRA ESBJERG TIL JELS
Søndag morgen er der morgenmad og afgang fra hotellet. Turen går nu mod nord med fire stop undervejs. Vi skal ud af bussen og se og beundre (læs også gerne den uddelte tekst med supplerende information).

- Mennesket ved havet (De hvide mænd) af Svend Wiig Hansen

- Husbåden i Ho af Simon Starling

- Tirpitz udefra, tegnet af Bjarke Ingels Group (BIG)

- Flugt – Refugee Museum of Denmark udefra, tilbygningen tegnet af BIG

Dagens første kunstmuseum er Otto Frello Museum i Varde. Her er ingen omvisning, så man kan nyde og undersøge museet på egen hånd (også her uddelt tekst)

Forudbestilt frokost i nærheden.

Den næste kunstsamling er Janus, Vestjyllands Kunstmuseum i Tistrup med Vestjyllandsudstillingen, hvor vi kan se værker af en stor gruppe kunstnere fra området. Plus en ret stor fast samling. Også her på egen hånd (uddelt tekst)

Sidste punkt på vores weekend i Jylland er Kongernes Jelling. Vi har ikke købt billetter til den indendørs udstilling, men der er fine muligheder for at se det store Monumentområde med Jellingestenene, gravhøjene og kirken plus måske besøge cafeen inden hjemturen til Køge.

TRANSPORT, MAD OG DRIKKE
I turgruppen har vi diskuteret frem og tilbage mht. transport. Skulle vi tage toget og offentlige busser eller tage toget og så leje en lokal bus? Vi besluttede os for vores egen bus hele vejen og begge dage. Hurtigere så vi kan nå mere og meget mere behageligt, men det bliver selvfølgelig også nogle hundrede kroner dyrere.

Vi skal jo også have noget at spise sådan en weekend og for at undgå, at vi alle leder efter hvert sit spisested, har vi reserveret borde på forskellige restauranter - til to gange frokost og en gang aftensmad. Samtidig med at man betaler restbeløbet, vil der også være forudbestilling af hvilke retter, man gerne vil spise. Hvis nu man har familie lige i nærheden, der giver en gang mad, lader man selvfølgelig være med at bestille til det pågældende måltid. Den individuelle madbetaling er først på selve spisestedet. Morgenmad og formiddagskaffe er inkluderet i rejsens pris.

Vi glæder os og håber, at I vil med til endnu en fantastisk del af Danmark!

 

AFGANG- OG ANKOMSTTIDER:

Lørdag:
08.00:  Afgang fra Køge Station, Østre Banevej
11.00:  Vejen Kunstmuseum
14.30:  Esbjerg Kunstmuseum

Søndag:
09.00:  Ud og se De Hvide Mænd, Husbåden i Ho, Tirpitz og Flugt
10.15:  Otto Frello Museum i Varde
12.30:  Janus, Vestjyllands Kunstmuseum i Tistrup
15.15:  Jelling
19.30:  Retur i Køge (cirka).

Ret til ændringer forbeholdes.

 

PRISER OG BETALINGSDETALJER

Priser for medlemmer af Køge Kunstforening er:
– 2.000,- kr. i delt dobbeltværelse
– 2.270,- kr. i enkeltværelse

Depositum 500,- kr. ved delt dobbeltværelse / 600,- kr. ved enkeltværelse betales senest 18. juli 2024. Restbeløb 1500,- kr. / 1670 kr. betales senest 28. juli 2024.

 

Priser for ikke-medlemmer af Køge Kunstforening er:
– 2.400,- kr. i delt dobbeltværelse
– 2.670,- kr. i enkeltværelse 

Depositum 700,- kr. ved delt dobbeltværelse / 800,- kr. ved enkeltværelse betales senest 18. juli 2024. Restbeløb 1700,- kr. / 1870 kr. betales senest 28. juli 2024.

Køb medlemskab af Køge Kunstforening til kun 200,- kr. for hele 2024 her >

 

LINKS OM UDSTILLINGER OG STEDER:

Vejen Kunstmuseum >
– med særudstillingen Alkymistisk Træf >

Esbjerg Kunstmuseum >
– med særudstillingerne OPBRUD >
– og Sammenhænge >

Mennesket ved havet > (De hvide mænd)

Husbåden i Ho >

Tirpitz >

Flugt >

Otto Frello Museum >

Janus. Vestjyllands Kunstmuseum >

Jelling, Monumentområdet >