POVL LOND – KUNSTNER I KØGE

FORÅR 2024
DATO KOMMER SENERE
VANDVÆRKET
SØNDRE ALLE 6 / 4600 KØGE

koege kunstforening poul lond selvportraet 1

Povl Lond: Selvportræt.
Foto: Køge Kunstforening.

**POVL LOND** – KUNSTNER I KØGE

Da Povl Lond døde i 1992, havde han i mange år spillet en central rolle som Køges mest fremtrædende kunstner.

Det gjaldt både hans kunstneriske virke med maleri, tegning, grafik og plakater og hans utrættelige arbejde for byens kunstliv.

Der blev holdt en stor mindeudstilling i 1992, men siden har det ikke været muligt at se en større præsentation af hans arbejder. 

NYT BEKENDTSKAB – OG ET GENSYN
Køge Kunstforening planlægger derfor nu en udstilling, som vil give nye generationer mulighed for at stifte bekendtskab med kunstnerens arbejde, der i høj grad også taler til nutiden, og samtidig give ældre, der kendte Londs arbejde, mens han levede, mulighed for et gensyn.

Udstillingen vil rumme alle de forskellige kunstneriske medier, Povl Lond betjente sig af, og indkredse en række af de motiver og temaer, han arbejdede med i sin humanistiske og sociale tilgang til verden.

For Povl Lond var det ikke kun en kunstners opgave at skabe smukke billeder til væggene, men i høj grad også at bidrage til en bedre verden.

TID OG STED
Udstillingen kommer til at foregå i foråret 2024 i nogle af lokalerne på Vandværket på Søndre Alle i Køge. Vi arbejder stadig på udstillingen og sender nyhedsbrev med invitation til ferniseringen.

Hvis du ikke allerede modtager vores nyhedsbrev kan du tilmelde dig her >

EFTERLYSNING
I forbindelse med forberedelserne til udstillingen efterlyser vi værker, fotos, film og andet materiale, der kan være med til at fortælle historien om kunstneren og mennesket Povl Lond.

Har du noget du tænker kan bidrage til udstillingen hører vi gerne fra dig.

KONTAKT OS:
Send en mail til Elisabeth Delin Hansen her > eller til Mikkeline Michelsen her >